Mitkoivanov's Weblog

юни 28, 2008

ВЗРИВООПАСНО

Filed under: Uncategorized — Етикети:, , , — гравитон @ 8:50 am

  

      Шофьорското войнство в Пловдив  e  в паника!  Ситуация,  като при смяната на контролните номера на автомобилите от  КАТ.   Пак нерви, пак ядове, пак губене на време и обществена енергия!

     По газ станциите не зареждат автомобили   без стикер,  за преминат технически преглед на газовите устройства. А пък бензина скъп, скъп? … И ето ги, вече две седмици, всяка сутрин, пред портала на ПГМ – в Пловдив,  бул.”Александър Стамболийски” 2, където се намира единствената за Пловдив и  Смолян,  сертифицирана фирма за  рентгенов преглед, узаконяване на АГУ и издаване на паспорт, 100-150  автомобила.   Лични леки, таксита, бусове,  даже и ГАЗ-ки.  Всичките с газови устройстава, без технически преглед на АГУ.  Повечето  никога не са преминавали технически преглед,  нито пък имат паспорт за да се види на колко години са и в какво състояние са.

    Голяма част, от така наречените водачи на МПС, спят по колите си от вечерта и пазят ред за следващия ден. Всички  изнервени и нахъсени,   с часове,по цели дни,   пцуват  “бог, цар и отечество”.  Напират и омуват, кой аджеба е виновен за тази напрегната ситуация. И както обикновено става,  не търсят  вината в себе си.  Виновни са  чиновниците, дето забранали газостанциите да ги зареждат. Една част от тях, все пак осъзнават, че в тези горещи летни дни, карат в автомобилити си подвижни  “бомби”.  Че  застрашават не само себе си,  семействата си,  но и околните хора и автомобили.  Чуват се и трезви разсъждения,  че не  е допустимо в експлоатация да има  морално и материално износени и остарели АГУ,  от  автоморги, с неясния си произход от преди 7-8 години, без никакъв контрол.

    Разсъждават хората, но и питат:

         1. Защо държавата е допускала   безконтролно изполване на взривоопасни  устройства години на ред?

         2. Не може ли,  при годишните технически прегледи на автомобилите да се изисква и преминат преглед на АГУ ?

         3. Защо с тази офанзива  и   кратък срок,  се залага натрупването на автомобилите за преглед и   през следващата година да се повтори?

          С една дума, не разбрахме ли, реда не става със съзнание,  а чрез ситемен, строг контрол и финансови санкции на нарушители на законността?.. Така е в цивилизования , демократичен свят,  част  от който  сме и ние!

 

Advertisements

Вашият коментар »

Все още няма коментари.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: