Mitkoivanov's Weblog

декември 3, 2009

ЧАК СЕГА МИ СТАНА ЯСНО ! – реплика

     Да Ви кажа честно, отдавна си задавам въпроса : Защо стават световните икономически и финансови кризи. Ей на, много пъти съм се питал, защо нашего брата българина, като си беше свикнал векове наред да колне за Коледа прасенце, за Гергьовден агънце; да напълни буре вино, туба ракия и каца зеле;  да нареди  мазе  зимнина като в магазин;  па  да се отпусне на мек огън пред камината и цяла зима да се протяга и разтяга сладки масали с приятели и семейство, я закърши до   там, че си наруши рахатлъка и зънзикайки пред зимата (дето и тя никаква я няма ), хукна по света или се нареди пред една „постна пица“, с надеждата, че поредния факир ще го оправи!

            Ей, вчера, го слушам Мони Пицата.  Хвали се с хелиевото си гласче, че  бил един от 100-те най-добри икономисти на планетата.  Ми то,  затова световната икономика е на това дередже!   В над 100 страни бил одитирал от името на Световната банка. Само, че не казва дали в някоя е  оправил финансовото и икономическото дередже или ги е забил още повече,  да снасят на Световната банка.  Не казва, височеството му с височество, като никой не бе чувал за него, как така и куцо и сакато си даде гласа да ни го спуснат за финансов министър и то без да ни е признал още, за кого  ще работи тука? За световната банка ли, за Държавата България ли, или пък не за целокупния български народец, а  най-вече за себе си!

           Чудя се,  значи, колко му е мило за Отечеството, щом  се изживява като  космополит?     Ох,  даже и родния си баща  вече   не признава!  Пък негативното отношение към научните работници в БАН, май че е породено от втория му баща, дето по неговите думи, бил научен работник.    Да не говорим, че отдавна му е скъсана пъпната връв с българската народопсихология. Само едната свръх амбиция, и избиване на комплекси от накогашната липса на домашен  уют,  любов и нежност  в семейството дето е израсъл, го е повела.

            Ей за това в света има финансова криза и световната икономика е на това дередже, щото се ръководи от стотината финансисти, между които и нашия Мони  Пицата!

             Ама какво да Ви споделям разсъжденията си? Нама смисъл! То времето ще ви докаже! Стягайте коланите и като не сте си произвели хляб и месо, яжте вносни постни пици! Само, че ако  Ви остави  пари и за тях!

Реклами

Вашият коментар »

Няма коментари.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

%d блогъра харесват това: