Mitkoivanov's Weblog

ноември 7, 2010

МОСКВА ОТБЕЛЯЗВА 93 ГОДИШНИНА ОТ ВОСР

Filed under: По света — Етикети:, , , , — гравитон @ 8:04 pm
Фото: Reuters

Както научаваме от  кореспондента на „Интерфакс”, днес 7 ноември 2010 година, в Москава, с 50 хиляден митинг е отбелязана 93 годишнина от Великата Октомврийска революция.

       Наред с лозунгите от 1917 година „Земята на селяните”,”Заводите на работниците”,”Хляб за гладните” и „Властта на Съветите”, водената от лидера на КПРФ – Генадий Зюганов лява опозиция, отчитайки съвременните реалности, е  издигнала и нови искания: „ Олигарсите – на бунището на историята!“,”Корумпираните държавни служители и гангстерите – зад решетките!”, „Спрете разрушителни реформи във въоръжените сили“, „Да се въведе ред в образованието и здравеопазването!“

       Още за митинга.

4 коментара »

 1. Тъй-като всяко събитие е част от логическа верига събития, общата картина се губи ако не сме я проследили от начало.

  Да вземем за пример Римската държава, която в началото се е управлявала от Сенат, постепенно идват т.нар. триумвирати, докато накрая властта вземат еднолично императори, които спират да се съобразяват със Сената. Именно това поставя началото на края на Рим – циничността и самозабравянето на императорите.

  Запомнете го, защото това е в основата на всяка гибел. Или както е казал Христос: когато видите на свето място да стои мерзостта на запустението, краят е близо.
  Само че не е уточнил, че този край ще се повтаря много пъти – при много обществено-политически системи, държави, империи, отделни личности..

  Стотици години са нужни докато Рим официално престане да съществува. На негово място в Европа постепенно се появява нов строй – феодализма, и после аристократизма.
  Принципа се повтаря – и тази система се изражда в цинизъм и самозабрава.

  Отново стотици години са нужни докато официално кралствата бъдат погребани. Идва новият строй на буржоазията, тази буржоазия провежда следните генерални битки срещу аристократизма:
  – 1577 г. революция в Нидерландия, начело с Вилхелм Орански
  – 1649 г. Англия, начело с Оливър Кромуел
  – 1789 г. Франция, начело с Максимилиан Робеспиер
  – 1848 г. Германските държави, Австрия, Италия, отново Франция
  – 1917 г. Русия, февруарска революция начело с масонът Александър Керенски

  И така ние все още живеем в свят доминиран от тази Буржоазна система, която прерастна в т.нар. капитализъм, сега иска да наложи глобализъм и т.н.

  Но трудното за нас да видим от птичи поглед ситуацията е това, че ние в момента живеем в това време. Когато буржоазията е навлязла в залеза си. Мерзостта на запустението им е това което налагат на хората с бяс – консуматорство, цинизъм, егоизъм…

  Тук следва логичният въпрос – какво ще замени тази загниваща буржоазия.
  Спомнете си какво се случва няколко месеца след поредната буржуазна революция – след онзи февруари 1917 г. в Русия.
  Изведнъж, неочаквано успява една нова революция, една нова система – социализма.
  Затова един наш държавник бе казал че този наш най-нов строй бе роден неочаквано, бе недоносче. Защото за такива сериозни процеси е нужно много време докато наберат скорост.
  А социализма бе едва в „младежка“ възраст, когато неочаквано за всички успя в една революция, в една държава.

  Сега докато тази нова система успее ще минат стотици години. Тя тепърва трябва да се развива и да подготвя държавите за идването си. Затова руснаците сами измислиха тази т.нар. „Перестройка“, за да могат да скрият, замаскират действията си. Защото буржоазният хищник, вълк не иска да вижда пред себе си врага. Той трябва да бъде постепенно приспиван, успокояван. Нека сам блудства в бърлогата си, нека се изражда в цинизъм и самозабрава. Ще дойде и гибелта.
  Рано или късно. След сто, двеста или колкото е нужно години.

  =====================================================================================
  Единствен у нас Григор Лилов достигна до някои истини, но общата картина му се губи, липсват важни изводи. Сегашното време изисква от нас да се преструваме умело на бизнесмени, масони, буржоазни типове, мафиоти, мутри … и каквото и колкото е нужно за да се вклиним плътно в този стар строй и да го унищожим тихо и неусетно. А беднотията поддържа бистър и бърз ума, задоволеността и консуматорщината извращават в педерастия и овчемислие.

  Който сам не e достигнал до този извод се използва друг важен принцип: накарай човека да направи това което искаш, без той да се досети че ти го искаш.
  Това изисква Природния закон на внимателното общуване между расите/нациите/хората, за отстояването на принципи чрез хитра актьорска игра. Тези които им позволиха да си напишат биографиите , но се самозабравиха – бяха убити и ще има още много убийства и още много книги на Григо Лилов за тайните на големите и малките играчи.

  Защото има един негласен Център за планиране и контрол, няколко хиляди километра по-насевероизток оттук. И когато някой се самозабрави, не иска да се съобразява – пълнят се смъртните хроники. При нас е добре заложен този характер – на „самостоятелност“ и единачество, неекипност, „щото аз съм най, а другите майната им“; мислим днес да откраднем, да излъжем, а за утре – майната му. И като прибавим злобата и завистта..

  Коментар от Komunist — януари 12, 2011 @ 7:20 am

  • Към esencia1.info/
   От толкова много изречени истини и догадки, си остават въпросите: Комунизма утопия ли е ? и Християнската религия ли е единствената правилна религия за човечеството?
   Не бива да се забравя, че ВОСР от 1917 година, не се казва комунистическа!

   Коментар от гравитон — януари 12, 2011 @ 9:36 am

 2. Всичко е утопия, родено в човешка глава.
  Но безкористния почин е добро начало.
  После тази утопия се изменя според реалността.
  Новото, промяната – тези неща са Природен закон.
  Православния социализъм е неизбежен, но ще минат още 100,200 години докато
  го постигнем.
  После след 300 години сигурно нещо още по-добро ще го замени – Природни закони..

  Коментар от Komunist — януари 13, 2011 @ 8:14 am

  • Дето се казва „Дай боже!“ Но вече съм склонен да вярвам на японците които казват: „Няма вчера, няма утре – има само днес!“ Което според мен говори, че трябва да живеем днес природосъобразно и разумно и то така, че да не се срамуват от нас бъдните поколения!

   Коментар от гравитон — януари 14, 2011 @ 10:07 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d блогъра харесват това: