Mitkoivanov's Weblog

ноември 22, 2010

СВОБОДАТА САНЧО …

Filed under: Фотография, Uncategorized — Етикети:, , , — гравитон @ 8:20 am

Къде е млякото...

Копелета, тъй като си знам родителите и дълбоко пуснатите в българската твърд корени, ви казвам направо: не съм от вас.
Гледам покрай 10 ноември, едно изказване на любимеца на народа Бойко Борисов и малко сравнителни данни по страниците на популярен вестник, нададохте такъв вой и куткудякане, че още малко и щяхте да ме уплашите с връщането на комунизма и носталгията по социализъма. Направо се уплаших! Скъпата ни демокрация и свобода са в опасност. Комунистите се връщат. Като че ли не те, а вие подготвихте и реализирахте промяната.
Ей на, рекох си, останах си пак без банани и дънки. Ще вземат да се върнат живковистите и като ни подкарат пак да индустриализираме, да кооперираме, да правим поливно земеделие, да строим атомни електростанции и магистрали, отиде ми удоволствието да се наслаждавам на селската идилия, дето само кмета, попа и даскала получават заплати. Даже и на децата свободата ще отнемат. Свършено е с правото и да не учат. На сила ви казвам, без да и разрешат да плащат за средно образование, ще ги натикат в училища, читалища и домове на културата. Под строи на театър и опера ще ги водят, в музикални и спортни школи ще карат родителите им да ги записват.Сутрин насила закуска ще и дават, а на обед в ученически столове ще ги карат да се хранят с първо, второ и трето. Даже в безплатно здравоопазване ще ги вкарат. Ама банани пак няма да има. Лоша работа ви казвам.
Е, то вие, сега сте свободни, по света щъкате, ще рече повече свят сте виждали и повече знаете. Ама да ви попитам. Вие там виждали ли сте мотивирани, освен с пари и икономическа принуда, хора? Аз съм виждал. Виждал съм как с песен и усмивка отиват пътища, язовирни диги и стадиони, задружно да градят. Да ме извините, но сега и по кръчмите и по баровете като ходите все сте намръщени. Въртите се на кола на демокрацията на бившите колониални държави и голите ви задници лъщят хипнотизиращо. Мислите се за свободни. Само че, Свободата, Санчо, не е като дупетата на салама, който така лекомислено режете. Имаш ли я, не я цениш, искаш цялата да я погълнеш…

Илюзия!Законите на математиката са неумолими!

Вашият коментар »

Няма коментари.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

%d блогъра харесват това: