Mitkoivanov's Weblog

септември 21, 2011

ПОЗИЦИЯ

     

Когато преди  година,  направих тази снимка  в пресцентъра   на пловдивските социалисти, с  интелектуалци  се  обсъждаше  състоянието и переспективите на българската култура. Още тогава,  никой от присъствуващите не мислеше, че наскоро сменения Министър на културата,  не може да не се кандидатира   за Президент на Република България!  За  това,  издигането му от БСП за вицепрезидент, в кандидат президентската двойка  Ивайло Калфин  –  Стефан Данаилов, донякъде изненада мнозина.  Болшинството мислещи  и милеещи за родината си, български граждани, познавайки  личните качества на Данаилов,  мъдроста  и отговорността на столетната партия, към която той принадлежи,  въобще  не се съмняват, че тандема  Калфин – Данаилов е   печеливш ход за България.

       Каква по добра переспектива пред страната      ни и президентската и  институция,  от възможността да  имаме президент  – дипломат от кариерата, консенсусен,  уравновесен  и  респектиращ политик, познат и уважаван  сред световната дипломация и политическите среди в Европа, Изтока и зад океана! Какъв   по-широк  хоризонт:  от представяне пред света,  на хилядолетното ни  развитие в културата и изкуствата по нашите земи, чрез вицепрезидент – широко скроена личност, доказал се експерт  в областта на културата, изкуството,  образованието и управлението на страната;   човек с харизма за обединител на широки народни маси, независимо от  народност, пилитическа и верска принадлежност, независимост от  тяхното финансово  и материално състояние!

        За това съм убеден  повече от всякога:     дошло  е  време, българския народ,  най-после  да приключи с порочната практика на прехода, в политическия живот  и  управлението на страната ни, да нахълтват  случайно попаднали  и  неподготвени хора.

       Време е, на предстоящите президентски   избори, да покажем зрелостта си,  да изберем най-подготвените за президентската институция. За мен, безсъмнение,  това са кандидатите за президент -Ивайло Калфин и за вицепрезидент  -Стефан Данаилов !

       А ето  и част от мислите, които  кандидатът за     вицепрезидент, проф. Стефан  Данаилов сподели, по БТВ:                                                         

       „ Цифрите които показват,  пасивност от страна     на гражданите на  България – не е добро!..

     Никога не съм бил дубльор!..

    Тука няма въпрос на  актьорство и дубльорство, тук е тандем…

     Когато имаш една такава функция и представляваш   президентска институция, можеш да помагаш в много сфери, за различни креативни каузи…

     За  мен се знае всичко!..

    Аз съм убеден, че винаги има надежда!..

    Надеждата е отворена, за по-добро!..

    Мечта ми,  е да видя  моя народ, поне за една минута        усмихнат!”                

Вашият коментар »

Няма коментари.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

%d блогъра харесват това: