Mitkoivanov's Weblog

октомври 14, 2011

ПРЕДИЗБОРНА СРЕЩА – мокър репортаж

    „ Цветан Цветанов и Росен Плевнелиев ще посетят Пордим

13 октомври 2011 | 07:51 | Агенция „Фокус“

Начало / Избори

Пордим. Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов и кандидатът за президент Росен Плевнелиев ще се срещнат с жителите на Пордим, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Срещата ще се проведе на площада пред общината от 15:40 часа. На нея ще присъстват председателят на 41-то Народно събрание Цецка Цачева, областният управител на Плевен Иван Новкиришки и кандидатът за кмет на Пордим от ГЕРБ Детелин Василев.”…

       Я викам си  и аз да  отида на срещата с новия президент. Взех си фотоапарата, заредих си  репортерския рекордер и се запътих  между капките на ръмящия  есенен дъж към центъра…

       Пред общината пусто. Главната празна,  като пенсионерско портмоне пред пенсия. Гледам липсващите жителите,  отстъпили  място на двадесетина  стегнати като за парад полицай. Някои от тях са пременени даже и с фуражки. Други на прибежки,  а спре лек автомобил  пред някой от  магазините, читалището или  ДСК , бързат да го отпратят  в съседните улички.

                                                                                                                   

 Оказва се, че  информацията не е баш вярна. Била като  в онзи виц, дето се казваше: Станала е малка грешка. Филма не е сексуален, а социален, не е  Шведски, а  Съветски, и  не е  „Баба дала на войника”, а „Балада за войника”.  С една дума срещата нямаше да е на площада пред общината,  а в бившето „горно” начално училище,  дето сега е социален център, построен по времето  на Масларова.  

          Минавам по пустата главна и край широко разтворените за гостите  врати на „Руския музей”.  Зад него  съзирам през  разбитата  и окрадена  ограда на социалната сграда, група нестройно подредени под стряхата посрещачи. Ситния ,  мокрещ  дъждец  мокри  раздадените и герберски знаменца и ги кара да подсмърчат в очакване на скъпите гости.

    Най-после, след час закъснение, обикалящите от  Никопол през Левски,  се задават зад храстите.

 

Водени от  бодигардовете си, след ръкостисканията на  председателя на предизборния щаб на ГЕРБ  и вървящия след него, като невестулка  кандидат  за президент с  държащите байрачета, гостите влизат.

         Както виждате, Цветанов  съблече и закачи якето на прозореца , „наду“  перки на бивш атлет и „прибра“  коремче на сегашен политик, па се приготви за борба с политическите си  опоненти от тристранната коалиция. След него и бившия комсомолски секретар, сега вече бивш –  пътищар и министър на регионалното развитие, зарови  за аргументи из джобовете си, решен да обясни на присъстващите защо  трябва да го подкрепят  за президент.  Госпожа  Цачева  сплете пръсти до възходящия областен  лидер на ГЕРБ в  Плевен – господина  Ивелин  Николов  и с приветлив поглед посрещна влизащия  дългуч и Областен управител  –  Иван Киришки.

         И понеже Пордим е град с история и традиции, а пордимчани  са  известни с  прословутото си гостоприемство, сегашния обигран кмет и кандидат за четвърти мандат , господин Детелин Василев посрещна гостите с цветя и думи на благодарност , за това че  кандидат  президента   Росен  Плевнелиев,  е намерил  време да посети, сред 264 общини на  България и  Община  Пордим.

          След тези и още някои  хвалебствени слова към  Плевнелиев,  сегашния и  най вероятно бъдещ (за четвърти път) кмет на гр. Пордим , г-н Детелин  Василев остави нещата в ръцете на домакинята  – председателката на пенсионерския клуб „Еделвайс”.    Тя от своя страна  поднесе на кандидат президента  красиво аранжирана кошница с пордимски есенни плодове, и му пожела : …Да направите всичко онова което е необходимо за доброто на България. Българските плодове, българското плодородие  да бъде на българския пазар, на българската земя, за гражданите на България!”

          Краткото и  образно слово бе изпратено с одобрителни ръкопляскания , затихнали в песента за Пордим, в изпълнение на вокалната група към пенсионерския клуб.

          О тук на татък ръководството на срещата пое председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов. Какво говори той, каквоговори  председателката на народното събрани, госпожа  Цецка Цачева и какво каза  кандидатът на  ГЕРБ за президент на  България пред петдесетината присъстващи пордимци, аз нама да Ви разказвам  и  да  Ви убеждавам да гласувате за Плевнелиев, тъй като господин  Цветанов по време на цялата среща не спря да ни убеждава, че „Росен вече е Президент.”

        Ще си позволя само да  Ви покажа още 3 снимки, от които надявам се ще добиете реална представа  за случилото се.  На първата, струва ми се .

 Цветанов показа  с ръце как се разпределя постна пица

 На втората, като някой крал или поне бог, господин Цветанов  ръкоположи  пордимския кмет…

     После молитвено събра ръце пред себе си …

       

   На следващата снимка вече „ръкоположи”  и  кандидата за президент, когото уж  вече наричаше президент.

        

  А ето и последната снимка която  Ви предлагам: Плевнелиев,  като че ли говори със светнали  за власт очи, пред  отегчените,  снисходителни и не въодушевени  изражения  на Цветанов, Цачева,  Новкиришев и Ивелин  Николов…

           Така  завърши още една среща,  на   незаменими , високостоящи, загрижени за европейската ни същност  политици и  част от пордимските граждани. На срещата говориха само те.

           В изборния  23-ти и пордимци,  ще си кажат тежката дума!..

………Ей тук е мястото и времето да  Ви информирам:  ИЗБИРАТЕЛИТЕ В ОБЩИНА ПОРДИМ ИЗБРАХА ЗА КМЕТ НА ОБЩИНАТА, КАНДИДАТА НА БСП,  ИЛИАН ДАВИДОВ АЛЕКСАНДРОВ!

            Да му е честито и   воля и сили да има, че като знам управляващата партия ГЕРБ,  как  се отнасяше към Община  Пловдив и досегашния кмет Славчо Атанасов, хич няма да му е лесно!?

Advertisements

има 1 коментар »

  1. […] споделя  някои свои  мисли и прозрения, особенно след моя „мокър” репортаж,  за посещението на ударния предизборен отряд на […]

    Pingback от ДАНО БЪДАТ РАЗУМНИ ! « Mitkoivanov's Weblog — ноември 8, 2011 @ 1:28 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: