Mitkoivanov's Weblog

ноември 8, 2011

ДАНО БЪДАТ РАЗУМНИ !

Filed under: Uncategorized — Етикети:, , , , , — гравитон @ 1:28 am

   

        ЦИК отдавна оповести получените  резултати в избори 2011 година.   За област Плевен. За община  Пордим. За това  се въздържам  да Ви  занимавам със статистически данни и анализи. Позволявам си само да споделя  някои свои  мисли и прозрения, особенно след моя „мокър” репортаж,  за посещението на ударния предизборен отряд на ГЕРБ  в Никопол, Левски и най-вече в Пордим,  на 13  октомври.

         Както си спомняте,  герберите не за пръв път се показват като суеверни. Справка безмисленото,  глупавото, денонощно  висене на младежката герберска организация за регистрация с №1. Та може би за това и господ си направи шега на това фатално 13-то число и им подля такава вода, че и в Никопол и в Левски и в Пордим, а да не говорим за резултатите от Белене – ГЕРБ забоксува в плодородната, черноземна кал на Централна  Северна  България. Защо се получи така?  Ами защото хората тук са  свикнали да се преборват със земята, климата  и политиците сами! Започнаха да не вярват ни на суеверия ни на господ(пък бил той и самия ББ). Та те отдавна са стигнали до извода, че господ дава, но в кошара не вкарва и сами си вършат работата, ако я имат. Щото и сами знаят да си садят картофи и да си правят зимнина за през зимата. Е, как да реагират в Никопол Белене и  Левски, когато виждат в лицето на герберите виновник за погубване работните им места  във Втора  атомна? А как биха гласували железничарите от Левски сега,  след обявените следизборни съкръщения в железопътния транспорт или в Пордим, след намерението да се ликвидира държавен резерв;  в Каменец, Плевен и Долна  Митрополия,  след последните герберски намерения за редукция  на армийката ни? Просто не ми се мисли…

         Днес обаче, с правото си на редовен данъкоплатец,  посетих първото заседание на новоизбрания общински съвет в Община Пордим .

         

        Лично областния управител, господин Иван  Новокиришки присъства  и пред него новоизбрани:  кмет на общината – Илиан Давидов Александров, общински съветници и  кметове на Борислав, Вълчи трън ,Згалево, Каменец, Одърне, Тотлебен и    Катерица,  положиха клетва и подписаха клетвени декларации:  Да спазват  Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят  от интересите на  гражданите на Община Пордим и да работят за тяхното благоденствие ! 

         До тук добре! Община  Пордим има новоизбран млад кмет. Зад него е партията столетница  БСП  и останалите политически сили в общината. С него е жаланието за работа и опита на общински съветник в миналия мандат. Заедно с подкрепата на по голяма част избирателите в общината,  е налице и подкрепата на преизбрания  председател на  Общинския съвет, господин  Антим Асенов  Събев от  БЗНС. Всички съветници, с изключение на 5-те съветника  от ГЕРБ,  предпочетоха за председател  на Общинския съвет именно  Събев, вместо предложения  досегашен кмет от ГЕРБ,  Детелин Василев.

          Налице е опитност, желание, готовност и решителност   за служене на гражданите на Община  Пордим. И ако има достатъчно разумност, проницателност и разбирателство между стария кмет (с неговите три мандата) и новоизбраните кмет  и председателя на Об.С, то пред най-малката община в Република  България има переспективи. Стига  областното ръководство, в лицето на областния управител – господин Иван Новокиришки, Председателя на народното събрание     – госпожа Цецка Цачева и Министър председателя  Бойко  Борисов, да не бъдат като  мащехи –  да не пречат,  да не  изпадат в партизанщина, раздразнение и заяждане,  както впрочем направиха през миналия мандат с кмета на Пловдив Славчо  Атанасов и гражданите на  Пловдив. Да направят така,  както съветниците и кметовете от  Община  Пордим обещаха, да  работят,  не за своите партии, а за благосъстоянието на гражданите, независимо от политическите им пристрастия!  В противен случай избирателя  знае какво да направи. След година и половина  ще  остави  каруцата  на власта им  по средата на политическото блато,  сред непрогледната мъгла на световната криза и пагубни за ГЕРБ избори! 

            Дано! Дано бъдат разумни!

Advertisements

Вашият коментар »

Все още няма коментари.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: