Mitkoivanov's Weblog

януари 31, 2012

ПОЛИТИЧЕСКИ ВИЕЛИЦИ

                Отмина  еуфорията от топлината  на  Коледните и  Новогодишни празници. Отминаха и Иванов и Йорданов ден. Дойде   Атанасов ден, уж да ни донесе благата вест за наближаващата  пролет, пък то взе, че се застуди. Изненадващо, още по време на церемониите по стъпване в длъжност на новоизбрания Президент,   усмивките  застинаха  затрупани от  пухкав сняг.  Заприличаха на смразяващи гримаси.

Възмутен от ненормалното присъствие  на горещия  южен суховей от Гърция и Италия,  долнякът  се втурна без предупреждение  срещу разгорещените  спорове на богатите в Давос и покри с мораво синьо Балканите и цяла  Европа. Естествен  мраз  скова магистралите  и топлите надежди за решаване на финансовите и икономическите проблеми. Сибирски студ, без да се влияе от предложенията МерКози , се настани трайно, за да потвърди, че не той, а  Европа и Света трябва да се съобразяват с него.

У клетия, премръзнал  българин  проблесна  искрица  надежда. Идващия у нас,  от името на  Дядо Мраз, ще приключи най-после безконечните преговори с  Газпром  за осигуряване живителна топлина на България. Виелицата от стачки в железопътния транспорт и въгледобивната  промишленост; безконечните  искания  за повишаване цените на  електричеството, водата и топлото  -да бъдат подтиснати и регулирани.

И понеже всяко действие си има противодействие в този свят,  от далечна Америка,  към нас тръгна  високопоставена гостенка  –  самия Държавен секретар на САЩ, госпожа  Хилъри Клинтън.  Навярно недоволна от действията на  посланик  Джеймс Уорлик  у  нас и забравила, че и настоящата  финансова и икономическа криза тръгна от САЩ, Тя  първо ще присъства  в Мюнхен на традиционна  международна конференция по въпросите на сигурността и ще дойде да ни оправи.

С поред разсъждаващи източници, оправянето включва изразяване недоволство по  отказа ни,  Американската компания „Шеврон”, да прави у нас проучвания за шистов газ; натиск за противопоставяне на руската енергийна зависимост и не на последно място още по безропотното ни включване в действията на САЩ  и НАТО в Близкия изток  и най-вече в Иран.

Е, дано само действията спрямо Иран не доведат  до запалване на петролен огън. От него,  сибирския студ,   едва ли може да се повлияе. А и  петролните действия  на Иран са подпрени от интересите  в този регион на Индия, Китай и Русия!

Advertisements

4 Коментари »

 1. Дали политическите виелици донесоха климатичните или обратното-това е въпросът!

  Коментар от хранителни стоки — януари 31, 2012 @ 1:11 pm

  • Тъй де, но какъв е отговора? Аз залагам на природата!

   Коментар от гравитон — януари 31, 2012 @ 1:38 pm

 2. Интересно как горещите новини съвпадат с зимната виелица, която ни застигна края на януари и продължи до февруари. Интересни факти са споменати. От встъпването в длъжност на президента, чиято съпруга възбуди доста жълтите страници с нейното изявление, че няма да присъства на церемонията, та до Иранската обстановка, която зрее още от 2004-5 година. Наистина интересно начало на 2012, да видим как ще продължат да се развиват нещата…

  Коментар от доставка на подправки — март 28, 2012 @ 9:23 am

  • Меко казано: Цената на петрола и газа, особено след последните събития в Авганистан и Сирия ще се вдига. Следователно и цената на тока у нас също! С отказа ни, под неистовия натиск на САЩ, България да развива атомната си енергетика и в частност АЕЦ Белене, е от ясно по ясно, че ще последват и политически и климатични студове и виелици. Ето само в рамките на един ден (днешния 28 март 2012 г.) забелязахме скока в бездната на политическия слалом от българския Премиер и ГЕРБ; обяснението защо г-н Плевнелиев стана Президент; ехидното самодоволство на Негово Превъзходителство – Американския Посланик у нас Джеймс Уорлик и радоста на Иван Костов от факта, че успя да побутне ББ, в огромния трап на енергийната бездна и конфронтацията с Русия! При толктова много циклони и анти циклони от високо и ниско налягане, природните закони вещаят бури!..

   Коментар от гравитон — март 28, 2012 @ 6:46 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: