Mitkoivanov's Weblog

април 21, 2012

СИНДРОМА НА „СВРАКАТА”

Мнозина от надникващите в този блог, са останали с грешното впечатление, че съм добър човек. Дали е така – не знам! Но със сигурност се опитвам в мислите, постъпките и мечтите си да не бъда лош и стиснат. Ето, без да се поколебая, първо ще споделя новата си идея, как може да спечелите от синдрома на свраката!
Впрочем, какво представлява „синдрома на свраката”?… Синдрома на свраката – това е желанието и да клъвне и отнесе всичко, лъскаво в гнездото си. По наукообразно казано, синдрома на свраката е ирационален афинитет към блестящи предмети. Ако лъскавия обект е извън обсега на притежание на потърпевшия, това обикновено води до силна, макар и краткотрайна мания над него. Има го и при хората, нали?
И тъй като свраките от хилядолетия са известни с манията си да присвояват безконтролно оставени и достъпни им блестящи предмети, като златни, сребърни и други лъскави бижута, то хората първо нарекли свраката – крадлива, а второ свързали с нейното име заболявания, като Аспергер и други форми на аутизъм при хората.
Но за това друг път. Сега, как да спечелите от самите свраки? Установихме, че крадливите свраки често задигат оставени, макар и за миг, златни и сребърни пръстени, обеци, колиета, гривни, гердани и други дребни бижута. Хилядолетните наблюденията сочат, че свраките неотклонно ги „складират” в собствените си гнезда. Следователно, ако искаме да спечелим от свраките, е достатъчно да претърсим техните гнезда. Количествата бижута които са складирани там, приятно ще Ви изненадат!

Advertisements

2 Коментари »

  1. Е, не мога да не се разсмея на това: „Мнозина от надникващите в този блог, са останали с грешното впечатление, че съм добър човек.“ :)))

    Коментар от Amelie — април 21, 2012 @ 9:51 am

  2. […] „Какво (НЕ) съм аз?”, а днес Митко ме разсмя с това: „Мнозина от надникващите в този блог, са останали с греш…”, докато слушам Томи Дорси, ми хрумват един куп […]

    Pingback от Opus One (Какво (НЕ) съм аз?) « Amelie — април 21, 2012 @ 10:26 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: