Mitkoivanov's Weblog

април 27, 2012

В ПЛЕВЕН, „КОКОШКА” СНЕСЕ ЗЛАТНО ЯЙЦЕ

В това театрално събитие се убедиха днес, 27 април 2012 г., от 19 часа, претенциозните театрални зрители изпълнили Драматично-куклени театър „Иван Радоев” – Плевен.
В изключително красивия, исторически и сам по себе си, произведение на изкуството театър, критичната плевенска публика се срещна едновременно с не без основание наричания „модерен Чехов” – руския автор Николай Коляда,; с многообещаващата млада, македонска, гост режисьорка – Александра Кардалевска и българските актьори : Ива Николова – (звездата Алла), Александър Димитров –(Той),Мариан Стефанов – (главния режисьор), Мариета Калъпова – (жената на режисьора) и Теодора Абрашева в ролята на Г-жа Кокошката.
Сред семплите декори и костюми на сценографа Зоя Минева и музикалното оформление на Асен Антонов, постановката, по един забавен и увлекателен начин ни повежда в живота; напомня ни, че светът е сцена, в която сме актьори. Непретенциозно, наистина по Чеховски, героите в пиесата ни предизвикват да се замислим, не сме ли и ние притиснатите от обстоятелствата човешки същества, мечтаещи за щастие и широки хоризонти…Не сме ли и ние копнеещи за полет птици, които за съжаление се задоволяват с щастието на мътещата своите яйца птица?…
Каквото и да говорим за „Кокошка” на Плевенския Драматично-куклен театър „Иван Радоев”, несъмнено, постановката е успешна и ще се превърне в златно яйце за трупата. След нормалната нервност в премиерния спектакъл, ще следва развитие и нови още по-приятни срещи с публиката. Гаранция за това са пиесата, режисьорския прочит и търсения за свързване на модерност с школата на Станиславски и разбира се, таланта и вдъхновената игра на актьорите.
На премиерното представление положителния заряд от постановката почувстваха не само плевенската театрална общественост, но и присъстващите гости от Републикт Македония, водените от Деректора на Център за култура „Антон Панов” , господин Драган Аврамовски – Гуте.

Advertisements

има 1 коментар »

  1. Здравейте! Залата на Плевенския театър изглежда много впечатляващо! Дали имате повече снимки от нея, любопитно е да се види? Поздрави, Искра

    Коментар от Искра — октомври 3, 2014 @ 12:34 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: