Mitkoivanov's Weblog

май 8, 2012

КАК БАБА МАРА СПАСИ ЕЛЕКТРО ЕНЕРГЕТИКАТА

       Чакайте, чакайте!  Не е това което  Ви се привижда.  Вижте заглавието! Каква еротика  Ви се привижда? Засрамете се! Баба  Мара гони 89 лазарника и има виждане за българската енергетика.   Вашите еротични видения са вследствие далновидните  решения на управляващите  за развитието на Българската  атомна енергетика.Сигурен съм, че радиацията   от Чернобил  и  Фукуяма няма нищо общо.

      Явно и  Вие като  управляващите  не разбирате  много  от атомна  енергетика, за разлика от баба Мара.

 Казвам за разлика от баба  Мара, щото старицата  вчера, като слушаше радиоточката, дето се дере цял ден из двора, да и обяснява  колко по-добре, по-богато и по-дълго  се живее под мъдрото ръководство на ГРОБ, си направи съответните изводи и взе мерки, относно переспективите за развитие на Българската енергетика и в частност, нейната собствена.

          Най-напред, ме накара  да  намеря от килера  нейната  лична  „атомна електроцентарала“,  дето си я донесла  чеиз от бабини, още  преди Втората световна война, та да си свети докато тъче  нощем плат за потури на тати..

        После , следвайки нейните директиви, почистих  въпросната  светлоцентрала и съгласно нарежданията и да извърша капитален ремонт  на въпросното достижение на научния  прогрес от 19 век, се заех с поставената задача.

      

 Сами разбирате,  че под патилото и целомъдрие, бях  принуден да разглобя на составни части това енергийно чудо и да извърша  нужния кап итален ремонт. Сиреч да гарантирам безаварийно светло бъдеще, след отказа на правителството да строи  АЕЦ Белене и неизбежното закриване и на останалите ядрени реактори в  Първа атомна.

    

 Ефектът от извършения капитален ремонт, беше възхитителен.  Газената лампа лъсна, блесна,  заслепи ореола на вожда и ярката синева на Синята коалиция.

      Българската електроентергетика бе спасена! Има с какво да си светим през бъдещите мразовити и тъмни дни. Директивите са  спазени! Няма нужда от референдуми и разисквания. В краен случай, ако се случи  да няма и газ, то бащицата ще светне и ще освети светлото ни бъдеще!

   

А аз така и не разбрах, защо баба Мара продължи да гледа сърдито!?

 

 

Advertisements

2 Коментари »

  1. Иронично и тъжно както повечето неща в така свидната ни Родина!

    Коментар от Соня Пехльова — юли 5, 2012 @ 12:58 pm

    • Още по-тъжно е, че след като бяхме „светнати“ от умните ни управляващи, относно преферентните цени за продукта на възобновяемите източници и оставени в тъмнина, кои техни приближени се осветиха финансово с най-много евро пари, целокупния български народ ще си плаща най-безропотно!

      Коментар от гравитон — юли 5, 2012 @ 8:52 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: